Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evanđelje po ivanu

SDP-ovac Ronko: Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen

ronko i evanđelje (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/5
07.09.2012.
u 21:39

Gradonačelnik je nezavisnom zastupniku obećao ne samo pismeni odgovor nego i tonski zapis te kopiju Evanđelja u kojem se nalazi ovaj događaj iz Isusova života

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Požege SDP-ov gradonačelnik Zdravko Ronko odlučio je oporbenom i nezavisnom vijećniku Nini Smolčiću odgovoriti na njegovo pitanje tumačeći Evanđelje po Ivanu. Na aktualnom satu Smolić je pitao gradonačelnika može li fizička osoba koja je zaposlenik grada ili od grada prima naknadu za svoj rad biti dužna gradu ili državi za poreze i doprinose te kako to komentira s obzirom na izjavu predsjednika Ive Josipovića da bi takvi ljudi uz njegovog tima bili isključeni.

- Po zakonu nema zapreke, a po Ustavu svako ima pravo birati i biti biran. Vi znate tko su farizeji? To su licemjeri i prijetvorni, oni koji izvana pokazuju svu svoju krjepost, a u stvari nisu takvi. Pozvat ću se na Evanđelje po Ivanu pa ću vam ispričati priču kako su farizeji došli pred Isusa i doveli neku ženu koju su navodno uhvatili u preljubu. Onda su je stavili u sredinu, okružili i rekli da je po Mojsijevom zakonu treba kamenovati. Pitali su Isusa što on o tome misli. On je nešto crtao i crtao po zemlji pa se uspravio i rekao je po prilici ovako: 'Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen.' I znate što se tada dogodilo? Jedan po jedan su odlazili i ostao je sam Isus i ta žena. Isus joj je tada rekao da je ni on ne osuđuje te da ide i da više ne čini grijeha. Eto toliko o farizejima. Nadam se da ste zadovoljni odgovorom – poručio je gradonačelnik vijećniku Smolčiću nakon čega je on zatražio i pismeni odgovor.

Gradonačelnik mu je obećao ne samo pismeni odgovor nego i tonski zapis te kopiju evanđelje u kojem se nalazi ovaj događaj iz Isusova života.

Na sjednici je gradonačelnik odgovarajući na upite SDP-ovih vijećnika najavio brojne projekte u gradu i prigradskim naseljima koji će se započeti ovih dana ili uskoro te na proljeće.

Komentara 49

AD
adan
22:00 07.09.2012.

Što će na to reći Bozanić? SDP-ovci mu se u zadnje vrijeme počeli miješati u struku.Linić nam je već davno nagovijestio da ćemo "vidjet boga svoga"

OB
-obrisani-
22:01 07.09.2012.

Još jedan bezbožnik koji se sprda sa narodom i vjerom

Avatar wratnik
wratnik
18:51 08.09.2012.

Sta ste htjeli reci vi vjernici? dali je netko od vas proucijo Bibliju? ili ste slucajno culi za "Bibliju" jedno mije ipak tesko reumjeti, svi vi koji drzite desnu ruku na otkucaju srca, i zelie te stim pokazati kakvi ste ljubitelji Hrvatske...ipak, -kako moze biti netko ljubitelj jedne zemlje koju moralno i materijano krade.? ili cak podrzava kradljice jer su mu oni darzi, po mentaliteta. Ukratko; volim samo tu domovinu koju mogu krasti, jer mi to mija vjera oprasta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije